UKK – Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet asiakkaidemme usein kohtaamia haastetilanteita tähän vastauksineen tähän. Kysymyksiä voi lähettää meille osoitteeseen asiakaspalvelu@deego.fi

Ainoa tila, jossa voimme kuvata on meidän neukkari ja siellä kaikuu. Mitä voimme tehdä?
Kaiku on todella hankala poistaa jälkityönä, joten jos kuvauslokaatioksi ei pysty valitsemaan tilaa, jossa se ei ole ongelma, on syytä huomioida se muuten. Kaikkihan tietävät, että tekstiilit syövät kaikua – näin ollen kannattaa tuoda pehmeitä tekstiilejä kuvaustilaan.
Jos video on jo kuvattu ja kaiku on ongelma, voi ääniraidan toimittaa ammattilaiselle (esimerkiksi meille Deegoon) putsattavaksi. Ihmeitä sille ei tietenkään voi tehdä jälkikäteen, joten paras on testata ja valmistautua hyvin ennen kuvausta.
HUOMIO: tässäkin auttaa eteenpäin laadukkaat ulkoinen mikki ja tallennin!

 

Nauhoitimme videon ja huomasimme vasta jälkeen päin, että ulkoinen äänentallennin ei mennytkään päälle. Nyt ainoa ääniraita on nauhoittavan laitteen eli kännykkäkameran. Voiko sitä käyttää?
Vastaus: Jos video on mahdollista kuvata uudelleen, suosittelemme tätä, sillä se on AINA parempi vaihtoehto kuin huonon ääniraidan käyttäminen. Joskus kuvaustilanne on ollut tarpeeksi rauhallinen, ja kännykkäkamerankin ääniraidan voi parannella ja puhdistaa ammattilaisen vehkeillä. Sekin on siis vaihtoehto.
Kaikkein heikoin vaihtoehto on ottaa raita käyttöön sellaisenaan.

 

Tulimme kuvaamaan ja nyt LED-paneelit eivät lähdekään käyntiin. Kuvata täytyy kuitenkin nyt. Missä kuvaamme?
Valitkaa joku mahdollisimman tasaisen valon lokaatio – ulkona esimerkiksi joku varjon paikka, joka ei kuitenkaan ole mikään pimeä loukko. Testaamalla löytyy parhaiten.
Mutta jos haluaa varmistua laadusta, ja jos video on supertärkeä, kannattaa miettiä voiko sen kuvata heti kun selviää, miksi lisävalot eivät toimi.

 

Tulin kuvaamaan enkä muistanutkaan ladata kännykän akkua. Nyt siinä on vain 30 % akkua jäljellä. Mitä teen?
30 prosentilla kuvaa vielä parhaimmillaan reilu 20 minuuttia, kännykästä ja akusta riippuen. Kannattaa siis valmistella kuvaus hyvin ja pyrkiä kuvaamaan tarvittavat ilman uusintaottoja. Virtapankki auttaa näissäkin tilanteissa, sillä näin kännykkää saa ladattua silloinkin, kun käsillä ei ole virtajohtoa.

 

Haastateltavana oleva ihminen jäätyy koko ajan kameran edessä. Miten häntä voi auttaa rentoutumaan?
Vastaus: Rentoutumaan kameran edessä auttaa oikeastaan vain harjoittelu. Harjoitus tekee mestarin! Mutta yksi kiva kikka on myös se, että pyytääkin haastateltavaa puhumaan kamerasta ohi, ei suoraan kameralle. Se usein rentouttaa kummasti.
Jos on kuvaamassa yksin, pitää tässä tietenkin sitten käyttää apuna jalustaa, sillä tässä tilanteessa parasta on asettautua itse tuoliin, kuvan ulkopuolelle, ja esittää kysymykset sekä toimia haastateltavan ”vastausyleisönä” – eli henkilönä, jolle haastateltava voi jutella vastauksensa.
Näin videosta tulee luontevampi ja usein myös rennompi.