Miksi videolle?

Ystävä. Nyt osuit oikeaan paikkaan!

Video on vuoden 2019 suurin haaste asiantuntijuuden brändäämiselle, asiantuntijuuden tuotteistamiselle sekä organisaatiovaikuttajien kehittämiselle. Nyt kysyt, että miksi ihmeessä – videohan on kaikkialla. Miten niin haaste?

Julkisen esiintymisen jälkeen mikään muu ei ole haastanut aikuista ammattilaista kuin video. Kokenutkin ammattilainen ja puhuja taantuu helposti vuosia taaksepäin ja jännittyy kuin viulunkieli joutuessaan kameran eteen, varsinkin jos on yksin tai hyvin pienen tiimin edessä. Tuntuu teennäiseltä, jännittää. Jälkeenpäin katsoessa suu mutristuu kun iho on harmaa tai keltainen, silmien ympärillä on Ranuan Pandoille paremmin istuva musta varjostus ja kaislikossa suhisee puhujan äänen ohella ilmastointia, viereisen huoneen kahvikuppia ja ohi ajavia autoja.

Vuosi 2019 muuttaa kaiken. Aikaisemmin on riittänyt blogitekstit, mutta enää se ei vetele. Vuoden 2019 aikana sinut haastetaan tuottamaan videota, koska kulutat sitä itsekin mieluummin kuin laajoja tekstejä. Aikaisemmin on riittänyt, että organisaatio on tuottanut muutaman videon vuodessa – yleensä tuotantoyhtiön avustuksella.

Vuonna 2019 sinusta tulee media, viimein. Tänä vuonna sinä opit tuottamaan omaa videota omilla laitteillasi, koska yleisösi on ymmärtänyt kolme asiaa:

  1. Yleisö on jo ymmärtänyt, että laadun ei tarvitse olla elokuvatuotannon luokkaa vaan riittää, kun on hyvä ääni, hyvä valaistus ja järkevän tasainen kuva. Lisäyllätyksellisyydestä saat plussaa!
  2. Yleisö on ymmärtänyt, että pituudet on lyhyitä. He eivät odota sinun käyvän koko asiaa edes läpi videollasi, vaan videon odotetaan toimivan esimerkiksi alustuksena ja kysymyksen asetteluna. Video tuottaa dialogia!
  3. Yleisö on ymmärtänyt, että vakuuttava asiantuntija lähestyy häntä nyt kasvojensa kautta, yhdistäen autenttisemman presenssinsä muihin sisältötyyppeihin.

Tervetuloa! Olet viimein oikeassa paikassa.